Thursday, December 06, 2007

Ass-MS

Current soundtrack: You Can't Stop the Beat (Hairspray OST cast)
Wow wow wow I can't stop from playing this over and over again myself! Fresh from watching the DVD of Hairspray, this fast number, along with "I Can Hear the Bells" is my favourite tunes from this 4 1/2 stars, splendid musical.

As usual, I started my life routine today at 3pm after sleeping at 7am (a healthy 8 hour sleep, which I only have until this SUNDAY!), it's dark and rainy out there, which makes me feel like it's still 9am when my cellphone buzzing. I quickly ran my hand and check the sms.
"Resu' dh kua. Ko dpt bpe?" - 017xxxxxxxx

WHAT?! Kalau ni citer Ugly Betty, memang ni opening scene yg kuar perkataan "UGLY BETTY" besar2 tu. Trusla tersedar dr mamai ke super duper awake. Awalnye result kuar sem ni! Baru check semalam xada pun. And because my phone don't have the capability to display the sender's name while sms, so I don't bother to check the source yet. Using my phone, I quickly log on to UKM smpweb. "Recharge battery". TOOT. OFF. AAA abis bateri plak!

I quickly dashed toward the computer room. Dalam hati dah cuak dah. Switched the notebook on, tapi malas nak tunggu loading so "tepi! tepi!" I ditched my brother from the PC. www.ukm.my/smpweb, log in, semak keputusan, dup2... eh ni yg LI aritu? Kene block sebab ada hutang lagi ke? Hmm...

After plugging my phone to the charger, I checked the sender. Zarip! Nape die pulak yg bagitau? Based on the previous semesters, my chinese coursemates usually the first ones to forward this kind of news, usually the SMS system will be days earlier than online. So I reply,

"Aku check smpweb xde pun. Ko check katne?"

Moments later,
"Haha. Berie check" (berie = beria)

Kuajja nye Zarip main2kan aku! Nasib la umah ade internet, xyah nak berlari ke CC. This semester's result is officially the SCARIEST I've ever waited, because my design grade is on the edge. Bak kata melayu, telur di hujung tanduk. I just want to pass. The prospect of repeating is never this high atas faktor-faktor X, Y dan Z. So, you can understand how gelabah I am about the result.

Which brings me to another story about sms prank. This happened like a week ago.

I was surfing the net that night when gedik called me. But my battery which already has TOOT TOOT for a while, dah receive call trus mati. Cis. Apahal gedik ni call dr mlm2 Penang ni. Is it important?

Malas nak charge phone, so I ran through the student's particular details I saved in MS Word to get gedik's number and call him from my home line.

"Helo. ade ape call"
"Dapat msg tak"
"Tak. Blum. Handphone aku xde bateri"
"Tak, tadi Nuar kate die dpt msg Ayie meninggal"
...
"Ha?
Ayie mane?"

"Ayie kite la"
"You've gotta be kidding"
"aku pun dapat msg tadi"
"Sape yg anta"
"Nombor Ayie. xtaula ayah die anta ke"
"Aku baru chat dengan die mlm smlm. Tak try call no die ke"
"Tak brani"
"OK aku try call..."
Death is not someone would use to prank. It would be awfully pathetic, I thought. So I dial Ayie's number. Dup dup dup.
"Assalamualaikum (wah dh camni br nk bg salam) Ayie ade"
"Hmm.. aku ni. Sape ni" (I dialled from home)
"Oh my god"
"hahaha. bace la smpi habis"
"Aku xdapat msg tu. Ko anta kat sape"
"Sume org la. Saje je. bosan"
"Pale hotak ko. Wat main-main bende camni"
(bla2)
Then the next day, when I finally charge my phone, I got the pending message at last.
"Kepada yang mengenali MOHD NAZRI HUSAIN apabila m'baca sms ini dihrpkan byk2 b'sabar dan tenang ken beliau telahpun meninggalkn kita pd 27 nov 2007 jam 2ptg td... Dihrpkn dpt memp'bykkan doa kepdnya agar beliau dirahmati ALLAH atas pemergiannya sekali gus meninggalkan bumi yg trcnta, dari saat ini...

(long scroll)


untuk menjadi angkasawan ke-2 mwkli m'sia ke ISS sls syeikh muszafhar... TAHNIAH!! hehe... wawawawa!!!!"

CIS! CIS! CIS!


Anyway, I watched Lizzie McGuire last night and episode "Magic Train" made me sob. 3 stars for good story and another bonus 2 for being able to make me cry. haha


I watched Sadiq & Co online at ntv7 website yesterday and hell, it's good! From the makers of Gol & Gincu: The Series comes Malaysian first court drama (ok, not counting those crappy rtm series like "dari fail mahkamah syariah" etc.). The first episode is kinda kucar kacir and we're just beginning to know the character, but after that it's addictive! Played by Aaron Aziz, Eja and Tony Eusoff, let's give a big welcome to another quality Malaysian series! Personally I'm not a fan of Law & Order or The Practice, but the Malaysian flavor in the series is surprisingly good! Now I wish for a series like this - but about architecture firm.

p/s: Anybody seen the tornado episode of Desperate Housewives yet? OMG it's good!

7 comments:

fara-D said...

elok lah...si nua call aku...si gedix call ko... kalut dua manusia tuh yer...kaco my beauty sleep jer!! isk! (beauty???aaa)

saya setuju! bila akan ada psl archi firm nye stories lak ek..haha! ....para arkitek sakan tak tdoq mlm siapkan kerja, mana ada time nak dok story mory kat scriptwriter!Muahaha!! or maybe architecture=takdak life. true? i hope noT!

Adian said...

architecturenye series xleh wat pasal archi firm. kene wat psl archi student je. lagi fun!

meka sume tu golongan yg baca sms xabis! vakum btul!

fara-D said...

knapa vakum? iskk....

ya saya setuju!!

Adian said...

vakum = pembersih hampagas = hampeh. hampeh cam kasar sgt plak, huhu

ChikaDior said...

byk nak komen ni.abesla mampos ko baca.
1- sms prank mmg jahanam. aku dapat sms ayie tu. aku tau dah tu mmg prank hina punya. tp jantong siot ja dupdap jugak ala-ala nak gugur. gulp! gigil jugak la aku baca. naik kebas jari. tak sabar nk scroll bawah sbb berharap sgt tu mmg lawak paling jahanam 2007. fuh, btol pon aku kena tipu. pe lagi, aku reply ar. aku bagi dia takziah jahanam-jahanam punya.

2. zarip buat prank tu mmg sgt tahi kerbau ok. dah la smlm pas solat isya' aku terpikir nk masuk smpweb tapi tertunda-tunda smpi mlm. dah kul 12 lebih, internet connection gantung diri pulak sampai 6 pagi. sialan. tiba2 masok blog ko ni, rasa sapen plak. cis cis! byk btol tahi kerbau suka buat kacau-bilau. dah la cuti dah nazak ni. bagi ar chance kita seronok2 sket.

3. citer tu ada aaron aziz. mcm nak tgk. tapi baik jgn sbb nnti histeria, sawan bagai sbb nanti tak dpt tgk pulak. nanti2 la tgk.

4. ada byk brg aku nk bawak pergi 'holiday' ni. takdak kesah apa org cakap.

fara-D said...

barang apa yg ko nak bawak nurul. aku malas ah nak wat list utk packing! adui tensen!

Adian said...

oleh krn johor 2 kali ganda lg panjang dr bandung, maka bagasi yg dibawa pun kene 2 kali lg banyak. hehe

Related Posts with Thumbnails