Saturday, June 28, 2008

All Things Must Come to the End

(Arini nak terasa berbahasa kebangsaan plak)

Dari balik kelmarin, internet sungguh kelembapan. Rapidshare pun susah nak cecah 10kbps (dah biasa kat studio tu kadang-kadang sampai 200+). Reconnect2 balik, dapat IP yang same je, 118.101.x.x yang sangat (censored). Bunguk punye Streamyx. Harini barulah ajaib sikit dapat IP yang biasa 60.52.x.x. Barula speed naik puluh2 macam biasa.

Sepatutnya time ni bertungkus-lumus siapkan 10 slide powerpoint untuk pembentangan kajian topikal Rabu ni, tapi malas le plak. Ingat nak call En. Mazlan tanya apa-apa pembetulan sebab masa hantar haritu dia seminar di UiTM. Tapi again, malas la pulak takut-takut banyak kene ubah. Lagipun, kalau kronik sangat mesti dia dah sms ke ape kan? Hmm...

Gedik dah present semalam, sebab dia akan ke Bangkok (bila ek? lupa). Satu setengah jam. Mak datuk lame gile. Depan En. Ismar (penyelia dia) dan En. Mazlan. Dia kata banyak kene tanye, tapi die xbagitahu plak kene komen membina ke, membinasa. Katenye akan diceritakan dalam blog lepas dia pulang dari Bangkok. Pastu die kate time tengah present tu, En. Mazlan tengah selak2 topical aku. Berderau darah 5 saat.

Masa balik haritu pun xdirancang jugak. Sebenarnya suruh parent amik hari Jumaat, tapi sebab ade hal dorang kene amik malam Khamis tu jugak. Sudahla kene berkungfu kemas barang2 dalam masa setengah jam. Rumet pun xsempat jumpe sebab die slalu balik lepas tgh malam. Nasib baik sempat dinner last dengan Gedik, Sha, Nisa (tapi Nisa akan ada lagi next sem) malam tu. Sha suruh bawak bunga time graduation nanti. Eh, suruhla En. Arul die tu belikan. Kang kalu aku bagi sorang, kenela bagi sume pempuan lain gak. Kalau x, ade pulak drama-drama belakang nanti kan.

Time balik bilik tu, tetiba rasa cam lost sangat. Emo la plak kan. iPod pun cam f****t sangat, saje je shuffle "Sandcastle in the Sand" la , "Bye Bye" la, "Viva Forever" la. Waaa... dah la petang tu baru je tengok2 balik video ngan gamba2 trip lama, makcik asyadu studio1 FM la, final presentation semester 1 la. Konon2nye kalau jadi makan2 3hb ni, A'ai ade suruh aku wat multimedia presentation. X boleh blah betul. Sudahlah jadinye aku diselubungi emosi time kemas barang tu. So, Farah, Ceeda ngan Mek la aku attack dengan sms sedih 5 minit tu. Ceeda kate "sensitif la plak". Memangla, maybe Ceeda xsabar nak kuar kan. Lagipun die dah duduk rumah lame dari short sem aritu. Aku dari semester 1 sampai 6, ambik design ke x, studio tu la jadi rumah pertama, dari time tutup pukul 5 petang, sampai kul 8 malam, bukak 24 jam, sampaila tutup pukul 10 macam skrg.

Maybe kalau course lain xterasa sangat. Sebab lepas kuliah balik bilik. Kadang2 xrapat pun dengan budak sekursus, tapi ngan "geng aras/geng kolej/geng senegeri (khususnye budak2 Kelantan ni)". Tapi utk kebanyakan student architecture, itulah geng wat kerja, itulah geng wat assignment, itulah geng lunch, dinner, berbuka, sahur, tengok wayang, jimba-jimba. So, lepas 3 tahun tu, cakapla muka camne kitorang xpenah tengok lagi. Muka sorang2 tengah suka, xsuka, marah, sedih, nangis lepas kene krit, tension, tengah tido macam2 posisi. Tengok dari 1km pun dah kenal.

Time matriks dulu xlah rase sgt bile habis. Sebab baru setahun je. Kalau banding sekarang, setahun tu xde bende lah. Xcukup kenal lagi. Banyak bende yang berlaku sepanjang tahun ke 2 dan ke 3 kat sinilah yang buatkan kita kenal siapa sebenarnya orang itu. Banyak orang yang belang, baik, dan buruknya terbongkar bila masuk tahun ke 2 dan 3. Ade pasangan yang tahun 3 baru couple. Hehe.

Xtau la macam mana hari Rabu ni, nak amik gamba ramai2 last. Kalau nak harapkan grad nanti, ade yang dengan family ramai2 sume kan, mestila susah nak amik gamba. 3hb ni pun, ade yg nk keje dah la, ade yg dh nak balik rumah la. So harap2 Rabu ni xde yang balik awal ke ape ke, bolela kite amik gamba last terakhir.

(Tula yg malas tulis BM ni, ayat cam formal la plak. Kesan menulis tesis la ni)

13 comments:

Chika Chika said...

aku dgn farah pon malam last hari tu tgk muvi makcik asyadu! gelak terlentang-lentang kau. muka muda dan sengal gila time tu. tp sgt gembira.

ceh.
ni entry apa ni?
buat aku leleh ni.
ishk
T_T

Adian said...

entry lelehan

fara-D said...

apa nurul, ko pon wat entry lelehan gak...adoi....nak sambung tdo a camni... sakit pale kalo dok layan emo gni....waaaaaa *nangis 5jam*

aisyah said...

sakit ati aku dgn etri kau, rasa pilu.

3 julai x jadi wat, buat 2 julai pas present. kita2 je, xde lctrr (bkn aku yg xnak..). bleh gak tayang multimedia presentation tu kasi sume leleh.. serius ni. huhu.

tu la sbb aku nak jd ra kot..sbd x dpt trime kenyataan lagi. k, jumpa lagi.

Adian said...

alamak susah la nk wat multimedia dlm masa tdekat ni. nnt jela aku wat next sem pastu taruk dlm youtube.

kang aku wat rush2, xmencapai tahap leleh lagi wat maluje.

Chika Chika said...

apa main leleh-leleh ni?????

Stone said...

i pun nk! i pun nk join! nk leleh jugak!

Adian said...

u pun nak ke? okla jom skali. hehe

Chika Chika said...

hari tu, malam sebelom balik.. aku dan farah menonton sansit berlakon pd malam fest sena. masa 1st year. dia menjadi 'aww'. bila dia menybut... i pon nak leleh gak... aku terbayang watak tersebut. haha/

Adian said...

oho yg tu aku xde. nnt ade mase copy2 la

Chika Chika said...

nanti aku bawak cd dia. aku dah burn

Anonymous said...

haiyoo..
lambat lah plak aku mmbace entry ko nih..
sedey2..
wlupun aku dh dok umah sepanjng short sem nih, tp bile mengenangkan nak habis dan berpisah ngan member2, rase sedey plak..
bukan senang nak jumpe lagi..
aku pun xamek jd ra tuh..
wlupun sgt banyak kenangan manis kt ukm nih, tp yg pahit tetap ada kan..
ah..lupakan lah..
mulakan hidup baru...
wish all of u god lux in future...

Adian said...

ceeda semangat.. mntang2 dh anta resume.. ahahha

Related Posts with Thumbnails