Friday, July 04, 2008

Cobaan...

Semalam macam biasalah tidur lepas subuh. 6 pagi.

4 jam kemudian...

*Ringtone*
*En. Mazlan calling...* (Aiyoh nape plak ni)
-Hello? (suara ceria berpura-pura macam dah lama bangun)
-Hello, Adian.
-Ye
-Awak daftar tak topical studies ni
-Daftar.
-Nama awak takde la. Saya nak masukkan markah ni. Hari ni hari last. Betul awak dah daftar? Ada resit?
-Ha, ye la. Dengan subjek Puan Akmal skali. (tapi sebenarnya terus tak yakin)
-OK, awak call Atie tanye camne.
-OK, saya pergi cek SMPWEB pastu saya call Kak Atie.

(rasa cam puting beliung baru melalui bilik. Oh..... My..... Goddddd!!!!!!)

Berlari keluar bilik masuk bilik komputer. Ibu pun terkejut pekejadahnye bangun "awal" pagi ni. OMG OMG OMG... matila matila...

Bukak PC. SMPWEB. Semak daftar kursus. Hah? Sampai sem 2 je? Mane sem 3? Mana!!!

Call A'ai. Tanye no. Kak Atie. A'ai bagi no. handphone Kak Atie.

*Caller ringtone Ruang Rindu* (Ahh xsesuai di saat2 genting ni)
-Helo. Kak Atie?
-Ye.
-Adian ni.
-Ye Adian.
-Kak Atie, En Mazlan kata nama saya xde dalam senarai pelajar topical studies. Dia nak key in markah dah. Saya dah cek SMPWEB pun xde.
-Kalau dalam SMPWEB takde maknenye memang xdaftar la.
-Hmm... so macam mana ni?
-Ni sama la macam Aisyah semalam. OK nanti kita buat rayuan kat fac.
-OK
-Nanti apa2 akak call balik.
-OK

Aaaa...

Call A'ai jap.

-Helo, A'ai.
-Ye.
-Eh, ko pun same ek (padahal tak bagitau ape yg same tu. dan2 harap A'ai faham)
-Apa yang same tu?
-Aa.. yang tak daftar topical studies tu.
-Aah. Semalam En Adi Irfan call aku kata aku xdaftar. Pastu Kak Atie wat surat kat fac. Boleh je jumpe sendiri kat atas tu tapi Kak Atie kata mesti kene bantai teruk.
-Oo pastu?
-Dah setel dah.
-Semalam jugak?
-A'ah
-Subjek puan?
-Tak tau la. Subjek Puan kan optional je. Markah boleh tukar ngan Keusahawanan. Tapi nanti takdela dalam keputusan nanti. Smalam pun En. Adi kata "ni kang tak bleh grad nanti". Ko jangan nangis plak.
-Motif nak nangis. Aku kan ade setahun lagi. Haha okla.
-OK.

Hantar sms kat En. Mazlan terangkan.
En. Mazlan reply, "OK"

(sambung tido. Bleh?)

Selepas solat Jumaat..

Call Kak Atie 10 kali tak berangkat. Mintak no. telefon ofis plak kat A'ai.

-UKM.
-Helo, bleh ckp dengan Kak Atie (membayangkan staf JSB cakap)
-Kati? Apa?
-Kak Atie?
-Jabatan mana ni?
-JSB
-Ha?
-Jabatan Seni Bina.
-Oh. Sekejap ye. (Cis, tu nombor fakulti rupanya. Malu 5 minit)
-Tuut.. tuutt.... (tak berjawab)

Hmm malula nak call lagi skali, kang satu keje org tu asyik nak sambungkan ke JSB je.

Call Kak Atie lagi. Dan lagi. Lagi.

Makan jap.

Call lagi. Dah tak larat dengar caller ringtone Ruang Rindu & Tak Bisa Memilihmu dekat 50 kali.

SMS A'ai.

"Maybe dorang ade meeting nk bagi markah kot. Atau aku dgr dorang ade talk ptg ni."

Aaa camne ni.

15 minit tadi, cek website UKM. Amik no. telefon JSB.

-Helo.
-JSB?
-A'ah
-Bleh cakap ngan Kak Atie?
-Ye saya. (Aiyoo Kak Atie letak phone katne ni...)
-Adian ni.
-Ye.
-Habis tu camne skarang ni?
-Akak dah hantar ke fac dah.
-Abis tu yang key in markah, hari ni last day tu?
-Tak pe biar je. Tak bleh wat ape dah. Kene tunggu fac bla.. bla.. sistem bla. bla..
-OK. timekaseh.
-Sama2.

SMS En. Mazlan terangkan, sorry menyusahkan.
Dia reply, "Tak pe"

Kalaula aku nk grad Ogos ni, memang boleh mati la.
Mujur tak. Worst come to worst, markah tu masukkan ke tahun depan.
Haha kalau camtula, aku la pemegang rekod markah tertunda paling lama, setahun.

Cobaan...

10 comments:

Anonymous said...

giler ah...
tetibe aku plak cuak..
nak cek smpweb gak....
ceeda

Adian said...

abisla ko ceeda... ahaha. ala kalu ade problem mesti lecturer ko dh call. salah aku gak aritu malas nk amik slip kat ofis, kalu x mesti dh terperasan xde slip.

fara-D said...

la....gni ke drama ko....huhu! ish ish....bleh plak....

Adian said...

haha ni je.

Chika Chika said...

wow!
cuak gila aku baca.
tapi perenggan penutup macam berbunyi kelegaan. seb baik...

Adian said...

seb baik gakla. kalu aku grad maunye aku blari g fac melutut kat pej dekan. hehe

aisyah said...

1st. aha, no fac ke tu? sori ye, ari tu kak ati call aku guna no tu.

2nd. aku sdg tdo ketika en adi irfan tepon. terus aku menjerit "ha?!!!!!" sebaik dia kata "aisyah, nama awak xde dlm senarai topical study ni". cuak2 aku bersiap ke ofis. abg aku kata "mimpi je tu..kau sbenarnye blom bgn lg ni". sampai bilik en adi bleh dia buat lawak takutkan aku lagi.

3rd. xtau pe cite aku ni. pengajarannya (sila bgtau mereka yg lain gak ye) setiap kali daftar/sahkan subjek, SILA PRINT sbg bukti. trima kaseh.

Chika Chika said...

hahahah
aku tak tahan ar yang baca apa yg abang a'si kata tu. ahaha. MIMPI JE TU

hahah!
*Rolling on the floor!*

Chika Chika said...

a'si?
A'AI

Adian said...

hmm ape tu?

Related Posts with Thumbnails