Tuesday, May 26, 2009

A Series of Farewell Events

Haha balik-balik datang sini tak update-update jugak kan. Tula jadinya kalau suka menangguh-nangguhkan penulisan. Cite semakin banyak pastu tak sempat tulis akhirnya terbengkalai jua. Haha.

Just like when Tun Mahathir's ending his service ... (err Wikipedia, help me!) six years ago with endless nights of farewell and thank-you dinners thrown by various parties and organizations, that's what happened to us recently, except that we throw the events ourselves, and we paid for it ourselves. hahaha

So, here's a quick rundown:

Event 01: Mountain (cewah) hill hiking
Date: May 16
Venue: Broga Hill, Semenyih
Participants: Zaid, Gedik, Sansit, Fadhil, Sansit's brother, Chee Way, Che Lan, Soo Yung.
Notes: Exhausting, but the scenery from up there was totally worth it. I only felt the pain on my feet 2 days later! Later after burning some 10000 calories (exaggerated), we quickly replaced it back with cucur udang, Soo Yung belanja. Haha


Event 02: Karaoke
Date: May 18
Venue: Metro Point, Kajang
Participants: Farah, Gedik, Alyaa, Nisa, Mas, Che Lan.
Notes: Pelepas tension (tension kah?) selepas internal review, we quickly resume the long-paused intention of our favourite pastime. For 3 WHOLE FREAKING HOURS! ahahhaa... best giler.

Songlist (not in order, my memory's not THAT fantastic):
01 Hot & Cold
02 Senja Nan Merah
03 You Are My Destiny (ini Che Lan yang pilih, pastu xtau nyanyi pun)
04 Sampai Syurga
05 Angkat Kaki (ini Mas yang pilih haha)
06 Tangisan Marhaenis
07 Di Akhir Garisan
08 The Ketchup Song
09 Kaulah Segalanya
10 Antara Anyir dan Jakarta
11 Stay The Same
12 Hati Ini Telah Dilukai (yang ni Farah tertekan stop tengah2 lagu)
13 Tegar
14 Cinta Dalam Hati
15 Jatuh Cinta Lagi
16 Aku Stacy
17 Masih Terserlah Ayumu
18 As Long As You Love Me
19 Duhai Malam
20 Kiss Me
21 There She Goes
22 Tiada Lagi
23 Fantasia Bulan Madu
24 Hanya Kau Yang Mampu
25 Pemuja Rahasia
26 Lagu Siam
27 Lagu Siam (dua-dua ni Gedik yang pilih, sume orang tak tau nyanyi)
28 Matahariku
29 Bleeding Love
30 Lemon Tree
31 It's My Life


Event 03: Steak Night
Date: May 18
Venue: Kampung Baru
Participants: Farah, Gedik, Ainul, Che Lan, Finas, Iman, Yeen, Kak Aida, Dayah, Dalila
Notes: Ainul, in the spirit of her new car (cewah), cordially invited us all the way from Petaling Jaya to Bangi, to have a western dinner at Kampung Baru infamous (yakah?) ship-themed steak place.


Event 04: Angels & Demons
Date: May 19
Venue: Capsquare, KL
Participants: Ainul, Ceeda, Farah, Gedik, Chee Way, Shafiz, Alias, Ya
Notes: After hours of planning (pretty last minute, getting tickets for a hot movie for quite a number of people at the right cinema was a daunting task). But thankfully Capsquare never fail to accomodate. haha.


Event 05: Birthday Kak Aida + Farewell Party
Date: May 20
Venue: Studio Duranta
Participants: Kak Aida, Kak Maz, Kak Z, Yong, Kak Adzlin, Fadhil, Gedik, Ya, Farah, Iman, Finaz, Alyaa, Farida, Pkah, Sue, Alias, Dayah (tu dia.. mengikut susunan 5th year, 4th year, RA, 3rd year dan 2nd year. 1st year mana ek?)
Notes: Kaboom! Meletup abis la. What a party! Sederhana tapi meriah (konsep wedding Dato' Siti) haha... Lots of thanks to organizers, masterminds, sponsors, chefs, decorator, set designers (cewah), and everyone lah.


Event 06: Farewell Luncheon
Date: May 21
Venue: Kenny Rogers Roasters, Alamanda
Participants: Gedik, Shafiz, Kak Huda, Ya, Alias, Sarah, Nisa.
Notes: Sad day, because it's the last day before I went home (kejap), and the last time meeting Sarah and Nisa before the convocation.

8 comments:

shahida said...

fuh!!!ingatan tahap dewa ni..sume nama, activities, tpt apa sume ingat, kalau ko nak tau, aku dh xbape sure, sape yg join tgk wayang hr tuh..sbb, jumpa kejap sgt, rasenye xbercakap ngan sume org pon..hadoiiyaii..

well, kenapa tetibe rase, activiti korg hujung2 sem ni mcm best drpda activiti hujung sem kitorg dlu??errmm..

satu lagi..apasal gi nek gunung kat semenyih tuh xhabaq kat aku???eee..tension ah korg ni!!!dh dekat gile ngan umah aku, agaknye dr atas gunung tu, leh nmpak bumbung umah aku..(padahal aku xnah nek pon gunung tu..kihkihkih..)

ok lah..dah hujung2 sem, entry2 mcm ni akan biase dijumpai atau dibacai..hahahaha...

gud lux lah u'olls..

Adian said...

gile ko ceeda, ko ingat aku tulis entry ni senafas ke? banyak kali pause2 siap bleh pegi lunch dulu, of course la bole ingatkan sume nama2 yang ada. siap wat rujukan di blog2 lain untuk memastikan nama xtertinggal. hahahaha lagipun gamba kan ade. tarikh pun bleh tgk dari gamba. haha

korang la aritu balik awai sgt, kalu x leh bersembang2 dan bertukar luahan dan unjuk rasa. cewah. haha

nek broga hill tu aku mengikut je... aku prasan umah ko dekat situ tp apakan daya, kot2 ko ngantuk, kitorang btolak kul 6.30 pagi. lgpun fara sume xde, kang ko sorg pompuan, brani kah? hahaha

thx for reading juga. ahhaa

fara-D said...

semua best! cewah!

*nanges*

alyaanajwa said...

giler ah!! lagu2 ko igt jugak??? perghhhh...ahaha neway, broga hill cam best!! nk p gak nnt

Adian said...

best best. ramai berSLR di sana. haha

shahida said...

oh, sume lelaki kah..xpasan..mcm ada pempuan je dlm gmbr tuh(jelmaan kah).ampun gedik!!

bile lagi mau berjumpa..wuaa!!!

ikut farah nanges...

fievelski said...

ceeda: hundeks la kamu!

adian: er correction, hapiz mana ikot g hiking?
dia balik umah kan str8 away..remember?

Adian said...

eh, tertulis nama die plak. lufer.. haha

Related Posts with Thumbnails