Friday, June 05, 2009

Pantun Jenaka


Stumbled upon last week when I was checking my outstanding student fees. Selama ni status "mendaftar". Alhamdulillah. Now it's time to fork out RM110 for convocation fees.

Biar grad lewat,
asal gred selamat.


Bila takhta jadi rebutan,
musuh negara pun boleh dimaafkan.

Mampu ke tidak nak buat yang gah-gah,
baru bumbung long span pun dah rebah.

Dulu ajak melompat, semangat giler,
bila dah kena lompat, oh tahu pulak tak adil yer?

Dulu konon datuk dengan pramugari,
rupa-rupanya ustaz dengan wassini.

Hehe.

13 comments:

NUke_Rude said...

huhu, thx for dropping by at my blog.

pasal yuran tu.. huhu, da klik perinci da sbnrnye, tapi still x kuar pasal yuran konvo tu.. huhu, tu yang pelik gak pg td tu.

slamat konvo!

Adian said...

haha met your blog thru follower punya follower punya follower. baru harini komen. thanks for dropping by too.

o yeke? hmm biasela bendahari ukm ni bukan efisien sgt sistem dia. haha

aimisyahirah said...

haha sengal pnye adian

last part xboley blah huu~

Adian said...

hehehehe

fievelski said...

pantun dua kerat yang precise,concise, sarcastic and deep..hoho..matilah, kena berguru 4 bulan baru bley smpai tahap ni..btw, progress Misha Omar - Flower-flower of Love cemana?

Adian said...

aku xda mic nk rakam da...

hang la g sewa synchrosound studio. haha

fievelski said...

adoila..hoho..nanti usulkan satu sesi rakaman pada Kak Rokiah..hoho..ajak2 la rakan beramai2

Adian said...

haha bleh2.. aku call ahmad izham omar jap. hehehe

*cermin pecah* apakah? haha

fievelski said...

sapakah ahmad izham omar?model hot shot kah?

Adian said...

tu kan pengurus 8tv ngan monkey bone records, dulu cam ada kaitan ngan synchrosound. la ni xtau la.

atom28 said...

kami pun tak tahu pasal yuran2 konvo nih.

gambar pun tak send lagi.anta gambar katun bley??haha

T__T

Adian said...

hahaha boleje... letak gamba pac man. haha

fievelski said...

pac man...tak pun nenek menu-pause

Related Posts with Thumbnails