Saturday, August 22, 2009

Ramadan Tiba Lagi

(How cliche does the title sounds? haha)

Dah lama tak memulakan puasa di rumah sendiri setelah sekian lama bermastautin di perbukitan ilmu sana. Walaupun bazaar ramadan di depan pagar rumah, tapi tetap rindu bazar ramadan di Bangi. Mengambil pesanan rakan-rakan dan membahagi tugas 'siapa beli siapa punya'. Memperosok beramai-ramai dalam Kelisa Farah yang mana, apabila lalu di bumper depan apartment En. N kene berhati-hati. Nasi ayam alilatop. Donat coklat. Air soya perusahaan sekeluarga itu. Dan paling best...



Selamat Menyambut Bulan Ramadan.

6 comments:

aisyahmokhtar said...

uuuuu sayunya tengok bungkusan plastik serba merah tersebut. tahukah kalian, sepanjang 3 tahun belajar di ukm, aku ingat sekali je aku pernah berbuka plastik merah dengan kalian...

Adian said...

haha aku rasa aku ingat time tu. rumah kamu kan dekat, berbuka dengan family lebih afdhal kaedahnya hehehe

fara-D said...

oh my... sunggoh rindu berbuka ramai-ramai sebegitu rupa. beberapa suapan pertama, masih bisa dikawal kesenyapan. tapi, sekejap saja, pastu mula riuh hingar bingar kembali dengan mulut becok masing masing tak nak kalah dengan kesengalan masing-masing jadi pak lawak! ada je topik/subjek nak di bahankan! sampai tuala lap meja pun jadi persoalan! ceh.

tp serius itu sangat fun!

Adian said...

ooo kain lap jenama triumph itu.. hahaha

fievelski said...

wah. teringat peristiwa berbuka puasa dengan mengumpat secara berjemaah dan berkati-kati

Adian said...

ahahah simpan kata-kata umpat dan nista untuk dihamburkan masa berbuka.

Related Posts with Thumbnails