Thursday, November 05, 2009

Perfect First Month... (At Least I Think So)

Yep, today marks my first month working here. Maka dengan ini saya mengumumkan kemasukan terma baru dalam adianictionary iaitu jubli atom iaitu sambutan ulang bulan pertama... sebelum atom-atom tersebut bercantum dan bergabung menjadi jubli perak, emas, intan, zhulian, zirconia dan sebagainya.



So, how's working life so far? I would say, it doesn't feel like working. Because basically I am doing what I've been doing in the recent months at home - only this time, I get paid monthly (besides other payments lah). And yes, for the umpteenth time I believe, it was Him who personally intervened in my little life, because if not for that totally unprecedented call from my current boss on the morning of that very day I was supposed to confirm my job with another one, I would not sitting happily writing this now. And for that, thank You, God.



What happened during the course of one month? Well, the first week I got involved with Pecipta 2009 in KL Covention Center, stayed a night at Impiana Hotel there, then the week next with SUCOMBS Symposium and stayed a night at Boulevard Hotel, Mid Valley. Then last week (less than legally) with another event at the same place. Ah, yes. I lost my iPod in the bus during Pecipta. Takpalah. iPod tua itu dapat percuma. Cepat-cepatlah gaji masuk, I'm so in love with the new nano.



I managed to get cinema-free for the entire several months I'm home. And it was summer blockbuster season. Tup-tup bila balik sini je, I already watched 4 movies this month alone. And it was an October (a slow season for movie release). So reviewing each movies in one sentence, it will be "Ni ke yang terbaik sangat tu" for Papadom, "Blah blah blah" for Sorority Row, "I don't understand how Gedik who was asleep managed to explain the plot to me who's totally awake" for Surrogates and "wow this might be the most laugh I ever got in 90 minutes" for Cloudy with a Chance of Meatballs.



I got two brief roomates fo the past month, but two days ago I finally got a permanent one - and boy, did I ever had a friendlier roomate that this (and yes, that includes my own coursemates turned roomates). As I said before, the amount of our conversations in the first 10 minutes is more than my past 3 roomates ever combined. Yep I'm not kidding.



To say that "duit mengalir macam air" is an understatement. Tiap-tiap hari ada je barang habis nak kene beli baru, benda nak dibayar, benda yang kena dahulukan duit sendiri, dan sebagai-sebagainya. I was so scared to check my Maybank transaction history, pejam mata, pasrah, cucuk (kad, that is). But finally I got my strength (cewah over), and head over to maybank2u and started clicking on the calculator.

And guess what?

Only RM1200 for the whole month! And that includes my college rent for two months, so my actual spent was RM800 je. And minus the money I forked out for 1U exhibition, RM700 je! RM700 untuk makan-makan luar dan jimba-jimba 4-5 hari seminggu, kira oklah kan. Kalau makan nasi putih-telur dadar-sup kosong RM2 tiap-tiap malam kat kafe kolej tu mesti lagi saving kan. Haha. *Matilah belum ada kereta bolehla berangan saving-saving. Kelak nanti setiap kali ko isi minyak meraunglah dekat stesen tu.*



Maka, apa lagi yang berlaku dalam jangka masa sebulan ini? Ikut bos jumpa klien yang banyak songeh nak mampus / meeting di "White Town" / tengok series baru / ukursahkan ukuran site / sketchup / photoshop / makan di Williams / tengok paranormal activity / dengar gossip-gossip jabatan / logo / makan kenny rogers yang tercaj lebih untuk ayam yang tidak dipesan / mendengar kisah piap-piap / poster / website / print bunting / makan nandos / kad nama / Deepavali (hmm perlukah dimention?) / open house rumah Puan Akmal / dibelanja di Murni masa harijadi Alyaa / terjemahan tesis / keluar dengan ED, Ameer dan Tuty / tulis laporan / design exhibition yang sebenarnya salah saiz / karaoke 3 jam - Alyaa belanja / dengar konflik-konflik workshop / gunajaga kereta Gedik 5 hari / Pelan Deraf Rangka Kerja.... hmm... ni yang terlintas dalam kepala sekarang.

8 comments:

fievelski said...

jublizarah takde? motif piap-piap pun ado? okeh, pasal gunajaga. would u mind to gunajaga for next few days while we were enjoying the (almost) best of our life in sabah?hooho.btw, pelan deraf rangka kerja...takde perkataan pelan.sekian,trimas

Adian said...

haha jublilurah ado lah. hohoho. bleh je. berliburanlah kamu semua hendaknya.

tanak, aku tetap suka ngan PELAN itu diawalannya. kedengaran lebih corny. hoho

ST_one said...

I just witnessed an example on A+ summary, haha... keep up the good work!

Adian said...

haha maybe next post will be A Perfect First Year terus! hahahaha

.ib. said...

weh janganlah nk tunggu setahun!~ haha... tulah ako pelik diam je adian ni... status ym pun rahisa2 j... haha...

hmm bro.. sorry for the lost! nk beli nano 4th ke 5th?? mestilah 5th terus eh? tp kaler die snagat strikinglah, mcm buruk! [wah hasut adian beli yg 4th!]

.ib. said...

owh ye, congrates bro for ur job n gudlak k~~ ;)

Adian said...

5th kot. 4th ada jual lagi ke? kang kene carik 2nd hand kat lelong ke mudah ke, pastu battery life dah kiok kiok. haha. ala kalau beli 5th pun beli silver/hitam jer.. xde maknanya nk warna warni kejadah tu. haha

owh ye, thx. haha

.ib. said...

hehe... eh adelah jual lg 4th gen punye... sampai ati u ckp dh tak jual... isk, isk... haha... tp dh jatuh hargelah... yg bru tu 8gb rm599... same mcm 4th kluar dulu... so 4th shud be less... tp u know wat? yg 5th tu, ade camera tp tuk record video je?? sengal tak sengal? haha... meby sebab pixel kurg sgt kot, so gamba tak chantek... hehe~~~

Related Posts with Thumbnails